Spire er en ungdomsorganisasjon som jobber for en rettferdig og bærekraftig fordeling av verdens ressurser. Vi ønsker å se de store sammenhengene bak det som skaper urettferdighet. Derfor har vi fokus på klima/miljø, matsikkerhet og internasjonal handel. Spire påvirker politikere i Norge og internasjonalt for å skape endring. Vi samarbeider med ungdom i Sør og driver mye informasjonsarbeid i Norge (arrangementer, filmvisninger, kampanjer, aksjoner, debatter etc.) for å inspirere norsk ungdom til handling. Vi er Utviklingsfondets ungdomsorganisasjon.
Vil du være med? Her kan du bli medlem, og her kan du lese om hvordan du kan engasjere deg.

Vi lever i en verden preget av enorm ulikhet, og vi forbruker jordklodens ressurser i et omfang som både forårsaker skade i dag og begrenser framtidige generasjoners muligheter. Fattigdom kan både være en årsak til, og et resultat av, miljøødeleggelser. Derfor går miljø og utvikling hånd i hånd. Vårt mål er å endre de samfunnsstrukturene som opprettholder en urettferdig fordeling og uheldig forvaltning av økonomiske, sosiale, biologiske og kulturelle rettigheter og ressurser.

Spire

Spire ble til da Utviklingsfondet fikk Operasjon Dagsverk i 2003. En gjeng engasjert ungdom kom da sammen med mål om å skape en ungdomsorganisasjon som fokuserte på sammenhengen mellom miljø og utvikling. Til tross for at vi er en ung organisasjon har vi fått et solid fotfeste i det norske organisasjonsmiljøet, og vi opplever å bli tatt på alvor. Blant annet fikk vi et stort politisk gjennomslag for vår kampanje om landran i 2010 – flere av våre krav i denne kampanjen kom med i Stortingsmelding 14, ”Mot en grønnere utvikling”.  Vår hovedmålgruppe er ungdom mellom 18 og 30 år, men vi vil ikke at alder skal være en begrensning for engasjement. Er du engasjert og deler vår politiske oppfatning er du velkommen med på laget!

Vil du vite mer om hva vi mener og hva vi står for, kan du ta en kikk på vår politiske plattform og våre vedtekter.

Spire består av
Et årlig stormøte utgjør vårt høyeste organ, hvor alle våre medlemmer har stemme-, tale- og forslagsrett. Utover dette består Spire av:

  • Aktive medlemmer!
  • En kjernegruppe i Oslo (sentralleddet) bestående av leder, politisk nestleder, organisatorisk nestleder, kampanjeleder, lokallagskoordinator, økonomiansvarlig, medieansvarlig og representanter fra utvalgene.
  • Under kjernegruppa er Spire organisert i tre politiske utvalg (mat, handel og klima), et kampanjeutvalg og et internasjonalt utvalg.
  • Kampanjeutvalget står bak den årlige vårkampanjen som velges på hvert stormøte for påfølgende år
  • Det internasjonale utvalget arbeider med våre samarbeidspartnere (ungdomsorganisasjoner og nettverk) internasjonalt
  • Aktiviteten i lokallagene styres av lokallagene selv, og er av og til delt inn i forskjellige temagrupper

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s