Ideen om Framtidsombudet vokser seg stadig større, og flere og flere hører om konseptet og støtter det. Det er supert, og det er akkurat det vi trenger. Det er allikevel noen viktige folk vi ikke har nådd gjennom til enda, men det er ikke fordi vi ikke har prøvd!

For nesten fire uker siden sendte vi en stor konvolutt til alle de fem stortingskomiteene. I konvolutten lå en fin, grønn og løsningsorientert rapport med tittelen: “Hvordan og hvorfor det lønner seg å opprette et framtidsombud i Norge”, samt en litt mer lettfattelig brosjyre (sånn i tilfelle de ikke skulle ha tid til å lese hele rapporten) og et brev der vi ba om et møte for å snakke om Framtidsombudet. Den samme konvolutten sendte vi til statsministerens kontor. Så satte vi oss spent ned og venta på svar – og der ble vi sittende…

For to uker siden ble vi så utålmodige at vi sendte enda et brev, denne gang gjennom Dagbladet: Til: Jens. Fra: Framtida. Vi minte vår kjære statsminister på at selv om det er mye å tenke på nå før valget, må han ikke glemme framtidige generasjoner. Vi fortalte ham at selv om de som kommer etter oss ikke kan stemme i årets valg, vil de holde ham, og oss andre, ansvarlige for uansvarlige beslutninger som taes i dag.

JENS! Vi som stemmer i år, vi er bekymra for framtida. Vi vil at våre etterkommere skal nyte et godt liv slik som vi gjør i dag. Jens, ikke vær redd for å tenke framover, og ta deg tid til å møte oss så kan vi hjelpe deg med å legge til rette for en framtidsretta, bærekraftig politikk.

Framtida venter ikke, så ta kontakt! Vi kan spandere kaffe, fyrstekake og en god løsning for framtida 🙂

Vi kommer ikke til å gi opp kampen om å få på plass et framtidsombud. Vil du være med å jobbe for å få oppmerksomheten til politikere og resten av Norges befolkning? Send en e-post til påtroppende kampanjeleder Lina Hamre: hamre.lina@gmail.com.

Skrevet av Siv Maren Sandnæs, avtroppende kampanjeleder.

framtida_dark-01