Lise holder opp sin knæsj rosa t-skjorte med ropert!

Lise holder opp sin knæsj rosa t-skjorte med ropert!

I Oslo lokallag liker vi aller best å utrette ting, altså å gjøre ting fremfor å bare snakke. Forrige torsdag ble det siste torsdagsforumet før sommeren arrangert. Workshopen ble kalt ”street-art”, og er ett av RORGs  reisende verksteder (les mer om RORG i denne bloggposten). I løpet av kvelden produserte vi flere t-skjorter, både party-t-skjorter og protest-t-skjorter. T-skjortetrykk er et nyttig verktøy for å få frem et budskap, det er enkelt og ikke minst veldig moro å lage. Dette er noe av det som faktisk kan vært lurt å prøve hjemme.

 

Hva trenger du?

  • Gjerne noen gode venner. Inviter noen Spirer, det garanterer godt selskap!
  • Kreativitet. Om du skulle stå litt stille, husk at ingen ideer er dumme, og ofte kan det være lurt å si ideene høyt og bygge opp og rundt hverandres ideer.
  • En t-skjorte i bomull, gjerne i lys farge så motivet kommer godt frem
  • Hardt papir (vi brukte akvarellark)
  • Noen skjæreplater (altså harde flater man kan skjære på/i)
  • Utskjæringskniver
  • Et motiv!

Så er det bare å sette i gang med å lage en stensil etter motivet ditt. Husk at det ikke nødvendigvis trenger å være tekst. Ofte kan et bilde eller en figur si mer enn mange ord. La t-skjorta tørke noe før du bruker den. Ta på deg t-skjorta og kom på Spire Oslos årsmøte (se under) og ikke minst på Spires sommerfest 7. juni!

Elyse og Nora er godt igang med t-skjortetrykk!

Elyse og Nora er godt igang med t-skjortetrykk!

Neste møtet for Oslo lokallag er mandag 27. mai kl.18! Da arrangerer vi årsmøte for Spire Oslo, og framtiden til Oslo lokallag i Spire bestemmes (trommevirvel). Alle er selvsagt invitert, med eller uten hjemmesnekra t-skjorte. Om du er en engasjert person som bor i Oslo og har lyst til å arrangere street-art workshop og lignende så håper vi at du kommer på årsmøte/evnt. tar kontakt med Spire Oslo. Vi trenger folk til å styre Oslo lokallag videre, og håper alle møter opp for den siste samlingen vi har før sommerferien.

Skrevet av Lise Weltzien for Oslo lokallag

hei

Siv Maren lagde t-skjorte som det står «jeg (blad) økosystemet» på.

hei

«Man tager hvad man haver». Malene fant et superfint blad!