Cirka en gang i måneden arrangerer Spire Oslo et torsdagsforum. Dette er en internskolering av spirer, både nye og gamle. Vi tar opp ulike temaer, og det varierer mellom workshops, verksted, diskusjonskvelder eller rett og slett god gammeldags forelesningsstil.

Rett før påske arrangerte Spire Oslo en kronikk-workshop. Her skulle vi lære å skrive kronikker. Resultatet? En helt ny skrivegruppe i Spire!

Dobbeltsidig artikkel i Klassekampen!

Et resultat av skrivegruppen kan for eksempel bli en dobbeltsidig artikkel i Klassekampen!

Det hele startet med en inspirerende innledning gitt av Aksel Braanen Sterri, tidligere leder av Studentparlamentet ved Univeritetet i Oslo og nåværende leder i tenketanken Progressiv. Aksel hadde en super oppskrift på det å skrive kronikk, og vi diskuterte litt rundt dette med hva som gjør en kronikk god og lesbar, hvordan man kan tiltrekke seg mange lesere, og ikke bare skrive for ”menigheten”, altså de som allerede er enig i det Spire mener. Vi tok også opp hvordan man bør gå frem for å selge inn kronikken sin til de mest populære avisene.

Spire på trykk i Nationen.

Spire på trykk i Nationen.

Spire har tidligere fått en del leserinnlegg på trykk, men vi kan alltids bli enda flinkere! Den nye skrivegruppa vil møtes med jevne mellomrom, og det er alltid en som har i hjemmelekse å skrive et førsteutkast, mens de andre har i lekse å lese og deretter gi konstruktiv tilbakemelding til forfatterspiren. Dette gjøres over en kopp kaffe i koselige omgivelser. Har du en forfatterspire på lur? Send en mail til spire.oslo@gmail.com og bli med!

Neste torsdagsforum blir avholdt torsdag 11. april i Grensen 9 kl. 17:30. Da skal vi diskutere hvorvidt Norge er verdens fremste sjømatsnasjon eller om vi rett og slett er sjørøver.

Meld deg på facebookevent her! Vi starter nemlig kvelden med å spise hjemmelagd baccalao! Namnam.

Jeg skriver når jeg er inspirert, og jeg sørger for å være inspirert klokken ni hver morgen. Peter de Vries

Skrevet av Lise Weltzien, Leder i Oslo lokallag