Som kjent varer jula helt til påske, og her er en liten gave til dere som har lest ut alle krimbøkene. Framtiden i våre hender har på vegne av og med støtte fra Klimavalg 2013 gjort en grundig evaluering av alle partiprogrammene. Så frem mot valget i september kan du sette deg inn i hvilke partier som er miljøpartier.

Hvem er grønnest?

Hvem er grønnest?

Det som er så bra med denne evalueringen er at FIVH har tatt med alle de seneste utkastene til partienes programmer, og kommer til å oppdatere den frem mot valget når de endelige programmene er ferdige.

Grunnen til at partiprogrammene vurderes er fordi det er de som danner grunnlaget for alle partienes politikk; altså det som står her er det partiene vil gjøre i tilfelle de kommer i regjering.

Så når du står foran en valgmedarbeider som prøver å overtale deg til å stemme på dem, så er det bare å stille kritiske spørsmål om klimakutt, klimarettferdighet, ønske om å skape grønne arbeidsplasser, bidra til å få en internasjonal klimaavtale og klimatilpasning i utviklingsland, norsk oljepolitikk og ikke minst, hvordan du kan ta grønne valg i hverdagen.

Enkelt og greit! Så klikk deg inn og sjekk hvilke partier som har fått høyest karakter og lavest karakter.

Og hvis du fortsatt har leselyst, så er det bare å klikke seg videre til nettsiden for Klimavalg 2013 og lese hva du kan gjøre for å bidra til at årets valg handler om verdens viktigste utfordring – klima. Spire og 51 andre organisasjoner fra alle deler av det norske sivilsamfunnet har gått sammen i en bred allianse for å sørge for at klima blir prioritert under valgkampen. Det blir mange arrangmenter fremover som setter fokus på klima, så følg med!

God påske!

Skrevet av Zlata Turkanovic, politisk nestleder