06.02.13Konsert_Åskafe

Konsert Ås café. Foto: Spire

Livet i Ås er skrudd på igjen etter julens dvalemodus. Lokallaget på stedet har lagt store planer for semesteret, og nå mellom besynderlige studentforeningers «infovors» håper Spire Ås lokallag å tiltrekke seg nye medlemmer. Vårsemesteret for Spire ser ut til å bli et godt semester og vi i Ås vet hva vi vil jobbe med.

En av de store kampsakene for en del foreninger på universitetet forrige semester har vært den mulige IKEA-utbyggingen på Delijordet i Vestby. Om nytten av et nytt varehus er stor nok til at jordvernet bør vike har vært middagsbordtema i mange små stuer rundt i området, men partene og ikke minst motstanden har i liten grad fått samlet seg og diskutert temaet. Ås lokallag, sammen med andre grønne foreninger i omegn, håper i løpet av kort tid å få samlet troppene til et åpent møte på universitetet.

Store deler av det resterende semesteret vil for Ås lokallag dreie seg om kampanjen for Framtidsombud. På hytteseminaret vårt i høst bestemte vi oss for å holde en seminarrekke kalt «Hva ville Framtidsombudet sagt om…». Da vi satt oss ned for å bytte ut de tre prikkene med et tema fant vi kjapt ut at det var mye å velge i. Det er så mye et nasjonalt Framtidsombud kan ta tak i. Hva ville for eksempel Framtidsombudet sagt om norsk landbrukspolitikk? Hva ville Framtidsombudet sagt om de manglende investeringene til fornybar energi og subsidieringen av oljenæringen? Og hva ville Framtidsombudet sagt om de norske bilaterale frihandelsavtalene? Vi jobber med flere temaer og vil invitere til spennende seminarer og debatter utover semesteret.

Maskineriet i Spires beste lokallag(?) maler på videre. Med nyvalgt styre, notatboka full av ideer og flere nye medlemmer har Ås’ beste forening(!) altså bestemt seg for at dette semesteret skal bli det beste semesteret noensinne.

Om du bor, studerer eller henger i Ås og vil engasjere deg i lokallaget, eller bare vil vite mer om hva vi driver med, så send vel en e-post til umb.spire@gmail.com!

– Øyvind, Spire Ås