I helgen var jeg på Changemakers årssamling i Eina i Toten for å holde hilsningstale fra Spire. Det var et inspirerende møte. Jeg fikk anledning til å snakke for mange engasjerte og fantastiske ungdommer.

Norge og verden trenger engasjerte ungdom mer enn noensinne. Vi trenger modige ungdom som tør å ta tak i de store utfordringene verden står overfor og ungdom som presser politikerne til å handle.

Bilderedigering: Frauke Heivand

Det er liten tvil om at vi står overfor en rekke utfordringer. Hvordan vi går løs på disse utfordringenene er ikke uvesentlig.

På togstasjonen i Eina stod det skrevet et spørsmål til ettertanke. «Ser du skyene på himmelen eller himmelen bak skyene?». Vårt verdensbilde farges av innstillingen vår. Vi kan velge å møte utfordringene med en negativ innstilling og blåse opp problemvolumet til det nærmest håpløse, eller vi kan gå inn med en mer positiv holdning og være løsningsorienterte.

Spire og Changemaker gjenkjenner mange av de samme problemene i verden. Mange av problemene vi står overfor er store, men vi lar ikke dette gjøre oss motløse. Noe av det som binder Spire og Changemaker sammen er at vi hver dag jobber for å finne gode og effektive løsninger. Jeg håper Spire og Changemaker  kan fortsette det gode samarbeidet vi har gående. Det er utrolig viktig at engasjerte ungdommer med ståpåvilje jobber sammen. Bare slik kan vi skape en verden vi ønsker å leve i.

– Frauke Heivand (politisk nestleder i Spire)