Er det noe som alltid får meg i godt humør, så er det å gå på Bondens marked. Det er helt vanvittig kult å kunne gå rundt blant boder med allslags fantastisk mat du kan tenke deg, hvor man får møte bøndene ansikt til ansikt og man vet at det man kjøper er 100% kvalitet. Når man betaler for noe her, er det veldig tilfredsstillende å vite at pengene man gir bort, ikke går til noen kjøpmannsgiganter som vasser i penger, men faktisk til bonden selv, som får lønn som fortjent for arbeidstimene sine.

3.-5. mars ble Forsmak-festivalen arrangert. Som mange av dere kanskje vet, skal det åpnes en Mathall på Vulkan på Grünerløkka i Oslo. Denne helgen var det en slags prøvekjøring av hvordan det hele kan komme til å bli, med et vanvittig stort marked, hvor over 50 produsenter fra Bondens marked var tilstede, samt andre aktører. Det var fantastisk! Tydeligvis er det flere enn meg som begynner å få øynene opp for alternative måter å kjøpe kvalitetsmat på. Over 30 000 folk var innom i løpetav helgen, og stemningen var helt på topp.

Her kunne man smake på herlige hjemmelagde kaker og søtsaker.

Man kunne også kjøpe masse ulik varmmat som ble laget på stedet.

Produsentene hadde hver sin stand hvor de viste fram og informerte om sine produkter. Skjåkgryn er bygggryn som er så spesielle at de har fått stedsbenevnelsen i navnet.

Her kunne man kjøpe ALT av ulike teblandinger og kryddertyper.


I tillegg var det også plasser hvor man kunne sitte og prate mens man spiste. Mikrobrygget øl kunne man også kose seg med til maten. Det var så mange mennesker og så spesiell atmosfære at man nesten følte man var på et folkerikt marked i sør-Europa en plass, istedenfor her i det kalde nord. Tenk at dette skjer her hjemme i lille Oslo. Alt i alt et herlig opplegg! Hvis det er slik Mathallen kommer til å bli når den åpner til høsten, var dette en forsmak over all forventning.

– Mari Gjengedal (koordinator for Matutvalget)

Reklamer