Onsdag 24. august inviterer Spire til infomøte og norgespremiere på dokumentarfilmen ”Wind of change”. Filmen handler om en familie i Kenya som lever av jordbruk, og hvordan klimaendringene påvirker deres liv. Filmen er resultatet av et samarbeid mellom Spire og filmgruppa Sør i fokus, og er regissert av Julia Dahr.

Filmen Wind of Change tar oss med inn i hverdagen til en sterk småbonde med store drømmer og visjoner for familien og fremtiden. Dokumentaren følger Kisilu Musya under starten av det som tradisjonelt sett har vært regntiden i Kenya, men som de siste årene har vært preget av mindre regn enn vanlig. Gjennom vakre bilder og Kisilus egen videodagbok blir vi brakt nært innpå han og familien. Dokumentaren vekker følelser og engasjement.

I 2011 opplever Øst-Afrika den verste tørken på 50 år. Filmen gir tørken et menneskelig ansikt og viser en mann og en familie som kjemper i kampen mot globale og lokale menneskeskapte klimaendringer. Dokumentaren er inspirert av sosialantropologi, og gir et godt innblikk i hvilke utfordringer Kisilu og hans familie møter når sesong for regn, sol og vind er i endring og ulike måter de prøver å tilpasse seg dette på. Filmen søker å gi en stemme til Sør og vise at klimaendringer ikke først og fremst dreier seg om fortvilte isbjørner på isflak som smelter, men om mennesker!

I forkant av filmen blir det informasjon om Spire og våre aktiviteter. Ta med deg en venn og kom på norgespremiere! Les mer og meld deg på gjennom denne Facebook-eventen.

Oslo: Arne Næss Auditorium, Morgenstiernes Hus på Blindern kl. 18.00
Trondheim: Selskapssiden, Studentersamfundet kl. 18.00
Bergen: Auditorium BC 118, Christies gate 12

Tromsø:
I Tromsø er premieren flyttet til 30. august, også her kl. 18.00.
Sted: Auditorium 2 på Teorifagbygget, UiT

Velkommen!