NRK viser for tiden en svensk dokumentar som de har gitt navnet «Den lunefulle naturen». Når den gikk på svensk TV het den «Vädrets makter». Dette er en programserie om klimaendringer, hvor en svensk meteorolog er programleder. I hvert program tar han for seg et nytt område som har betydning – eller blir påvirket av – klimaendringene.

Serien har gått noen uker allerede, men det er ikke for sent å bli med på de resterende episodene. På NRK sine nettsider kan du lese om når programmet vises. Det går både på mandager og torsdager, og er engasjerende og interessant. Fra det lille jeg så av den 3. episoden, vil jeg absolutt anbefale reprisen til lørdag.

Serien ligger dessverre ikke ute på SVT nett-tv, men programmets internettsider kan du fortsatt kikke på. Her gis det en presentasjon av innholdet i hvert program, i tillegg bør du teste den ganske så fiffige kalkulatoren som ligger under matkassetest på toppmenyen. Den regner ut hvor mye CO2 du slipper ut gjennom matinnkjøpene dine. Denne kan gi en god pekepinn på hvordan du bør handle mat for å holde dine egne CO2-utslipp nede.