RORG sin nettsatsing «Internasjonale utviklingsspørsmål» er en flott ressurs. De produserer ofte saker som gir deg et godt overblikk over hva som skjer rundt et bestemt tema.

Vi kom nylig over saken «Biodrivstoff – for fattig og rik?«, hvor mange organisasjoners syn på biodrivstoff er samlet. I tillegg er det lenker til masse interessant stoff om biodrivstoff. Om du ikke har skjønt hva debatten rundt biodrivstoff handler om, får du garantert bedre oversikt etter å ha lest på RORG sine sider.

Ina Jakobsen, som er Spiremedlem, er også nevnt i RORG sitt sammendrag. I Nationen 28. februar skrev hun: «Ja, vi trenger miljøvennlige løsninger som kan redusere miljøkostnadene ved vårt enorme forbruk. Men det enkleste er kanskje rett og slett å forbruke mindre. Punktum. Vi må redusere etterspørselen etter drivstoff; det vil spare landbruksarealene til sultne munner og samtidig redusere CO2-utslipp.»

Det er mye vi kan gjøre for å redusere vårt eget forbruk. En start kan jo være å sykle mer, så slipper vi å tenke på drivstoff i det hele tatt… God tur!